Home Kalender Ritten Roadbook Links Foto's Contact Deutsch


De Ritten

Noord-Frankrijk (Londinières)

In de Normandische heuvels zijn 4 ritten uitgezet met een totale lengte van 400 kilometer.

Uitvalsbasis is het spectaculaire MX Circuit de Londinières, dat met zijn steile hellingen tegen een heuvelwand ligt.

De routes voeren je door veelal smalle en bochtige veldpaadjes. Hoewel je regelmatig door bospercelen rijdt, is het gehalte aaneengesloten bos niet bijster groot. De routes gaan regelmatig door groene tunnels. Dit alles in een decor van vriendelijk ogende dorpjes. Maar denk zeker niet dat dit een “makkie” is. Voor de doorsnee rijder is deze 400 kilometer een hele kluif. Door de begroeiing ligt de gemiddelde snelheid niet hoog. Soms waan je jezelf in een jungle. Het circuit is geopend voor de deelnemers aan deze rit. Eind 2017 is een 7 kilometer lang enduroparcours opengesteld.

Dit is een rit die enkel geschikt is om met een lichte motorfiets te berijden.

Noord-Frankrijk (Dun sur Meuse)

Op enkele uren rijden van de Nederland zijn in de Noord Franse heuvels enkele honderden kilometers offroad route uitgezet. Er wordt gereden in een gebied waar de sfeer van beide wereldoorlogen nog tastbaar is. De routes gaan over slagvelden van weleer met zijn vele bunkers, forten en loopgraven. De ritten gaan door afwisselend terrein zonder extreem te zijn en zijn bedoeld voor de offroad rijder met enige ervaring.

In bepaalde jaargetijden kan de rit wel het predicaat "pittig" dragen. De ritten in Frankrijk worden, op door de deelnemers zelf te bepalen data gereden. Dit gebeurt in overleg.

Er kan gereden worden met groepjes van maximaal 4 personen. Zoals bij alle andere ritten, stel je zelf je groepje samen.

Deze "low-budget"trip (maar daarom niet minder mooi), vertrekt vanuit een Bed and Breakfast "hotel" van Engelse of Nederlandse eigenaren. Er liggen 3 roadbooks en een Tripy om 3 dagvullende tochten te maken. De hoteleigenaar is belast met uitgave en inname van de roadbooks. Het is geen arrangement. De deelnemer bepaald ter plekke waar hij eet enz. Alleen de hotelkamers worden gereserveerd. Kortom vrijheid, blijheid is het motto.

 www.bikersbedsfrance.co.uk en www.overnachteninfrankrijk.eu  


 

Zuid-Frankrijk (Lozere)

In het zuiden zijn in de Lozère drie prachtige dagvullende routes uitgezet. Dit, in de ronduit indrukwekkende omgeving van het Tarngebied en de Causses. Uitvalsbasis is het schilderachtige Ste-Enimie aan de Tarn.
De routes, met daarin pittige passages, duikt regelmatig de diepe kloof van de Tarn en Jonte in, waarbij dicht langs indrukwekkende afgronden gereden wordt. Regelmatig gaat de route over de sporen van het intussen fameuze Trèfle Lozérien. Deze enduro voor het Franse kampioenschap is bekend ver over de landsgrenzen. Niet in de laatste plaats door het prachtige gebied. “La Lozère un paradis offroad........... ‘’.
Uitvalsbasis is een prachtige lokatie aan de Gorge du Tarn.
Voor deze trip liggen drie roadbooks klaar. Je kunt je verblijf ook verlengen door eens een route voor de tweede maal te rijden. Ook hier worden de ritdata door de deelnemers zelf bepaald. De schappelijke bedragen voor de huur van de roadbooks, worden vooraf aan de organisator voldaan. De hotelkosten dient men ter plaatse te betalen.
www.gites-gorgesdutarn.com


Polen/Tsjechië

Dit betreft een driedaagse rit. De ritten voeren langs bergflanken, heuvels en vlakke dalpaden. Er is ook een motorcrosscircuit in de route opgenomen.
Kortom gevarieerde terreinomstandigheden. Pittig, vooral door de lengte van de routes, maar ook door het feit dat er goed genavigeerd dient te worden. Daarnaast kunnen het weer en terreinomstandigheden nog een fikse tegenstander worden.

Het is een rit die uitstekend geschikt is voor degenen die een uitdaging zoeken. Het zijn 3 routes,Twee lange routes en een korte van 100 kilometer.
De accommodatie die vooraf door de organisatie wordt gereserveerd, is gelegen in Tsjechië, op een steenworp afstand van de Poolse grens. De eigenaren zijn Nederlanders.

Zie ook op www.ludvikovcz.com voor meer informatie betreffende de kosten van de accommodatie. Er kan ook worden gekampeerd
Ook hier zorgt de Nederlandse eigenaar van het B&B voor de uitgave en inname van de roadbooks of Tripy.

De rijders zijn ook hier op zichzelf aangewezen. Er is geen begeleiding op de routes. Dus vrijheid/blijheid wat betreft de daginvulling.
Omdat men tegenwoordig in Polen ook niet meer onbeperkt kan offroad rijden, zijn deze ritten gelimiteerd op maximaal 4 personen.
De overnachtingkosten, de goedkope levensstandaard in Tsjechië en Polen en het feit dat je niet te maken hebt met tolwegen, maken dit een aantrekkelijke trip voor degenen die wat minder geld aan hun hobby wensen uit te geven. Zorg er wel voor dat je motor voldoet aan de wettelijke eisen. De routes zijn sinds enkele jaren, niet helemaal legaal te berijden.

 

 Video Polen/Tsjechie: Een link naar een Videoimpressie van deze schitterende Driedaagse rit.


Dagritten

De dagritten zijn ritten met een vastgestelde datum (Enclaverit, Transwalloniërit en Hart van Brabantrit). Deze ritten hebben een afstand van ongeveer 200 kilometer en voeren je door Nederland, de Belgische Kempen en Vlaams en Waals Brabant over zand en kleigronden. Vanaf dit jaar kun je doordeweeks ook deelnemen aan eendaagse routes, met routeassistentie. De afstanden verschillen sterk per route. Roadbook 10 is zelfs 475 km lang. Deze ritten kunnen ook na afspraak op een zelfgekozen datum worden gereden. Er is keuze uit 12 verschillende ritten.

Voor een indruk van deze "zand" ritten, kijk eens op: http://youtu.be/Yeps2Naz8jc


Downloads:
Interview Noppennieuws
 Over het zandpad.
Contact
offroad_trips@hotmail.com
         (C) Infinite Quest Productions 2005-2019
Home Kalender Ritten Roadbook Links Foto's Contact Deutsch